KİMLERDENMİŞ?

Bu blog, iki yakın arkadaşın ortaklığı ile seneler önce oluşturuldu, ancak evlilikler, doğumlar, ayrılıklar, yeni deneyimler derken, farklı bir yöne evrildi. Sonra da dendi ki, "ya biz bunu da denemişiz". O zaman neden insanlarla da paylaşmayalım? Her işte parmağı olan iki dostun yorumlarını, paylaşımlarını okuyacaksınız. Bi bakmadan geçmeyin :)

PAYLAŞALIM MI?

24 Haziran, 2019

DETOX SUYU TARİFİ

salatalık, taze nane, taze zencefil ve limon içerikli arındırıcı su!     Size detox suyu tarifi vereyim mi? Dışarıda satılan ne idüğü belirsiz ödem attırıcı gıdaların karşısında son derece güvenilir ve kendi evinizde tertemiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz detox suyu tarifi, şu yaz sıcaklarında hem su kaybını engelleyecek, yağlarınızı yakmakta destek olacak, hem ferahlatacak, hem vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olacak.

       Günde minimum 2.5- 3 lt su tüketmemiz gerektiğini hesaba katarsak, su içmekte zorlananlar için de içimi son derece kolay bu detox suyunun. Limonata seviyorsanız, şekersiz versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Üstelik içine koyacağınız şeylere zevkinize göre kendiniz karar verebilirsiniz. Bir adet detox şişesi ve mevsim meyve- sebzelerine ihtiyacınız var sadece, hepsi bu.

     Benim favorim, bir adet limon, bir parça taze zencefil, bir avuç taze nane, bir adet salatalık ve bir adet kabuk tarçından oluşuyor. Ama isterseniz bu karışıma kiraz, vişne gibi meyveleri de ekleyebilirsiniz. Malum kiraz sapının iltihap giderici özelliği var, vücuttaki savunma mekanizmasını güçlendirdiği de bir gerçek. Yine maydanoz, detox sularına koyabileceğiniz yeşilliklerden biri. Maydanozun idrar söktürücü özelliği sayesinde vücudunuzdaki ödemden daha kolay kurtulmanız mümkün.

     Ben bu suyu hazırladıktan sonra buzdolabında bekletip aynı gün içerisinde tüketiyorum. Bazen ikinci şişeyi bile hazırlıyorum. İsterseniz içine bir miktar doğal maden suyu da ekleyerek mineral içeriği yüksek bir detox suyuna da kavuşabilirsiniz. Ancak maden suyu tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir husus var, yüksek kan basıncınız (hipertansiyon) varsa, maden suyunun kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekiyor, bunu unutmayın.



     



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML