KİMLERDENMİŞ?

Bu blog, iki yakın arkadaşın ortaklığı ile seneler önce oluşturuldu, ancak evlilikler, doğumlar, ayrılıklar, yeni deneyimler derken, farklı bir yöne evrildi. Sonra da dendi ki, "ya biz bunu da denemişiz". O zaman neden insanlarla da paylaşmayalım? Her işte parmağı olan iki dostun yorumlarını, paylaşımlarını okuyacaksınız. Bi bakmadan geçmeyin :)

PAYLAŞALIM MI?

15 Haziran, 2019

İZMİR' İN UZAK CENNETİ: ESKİ FOÇA


  Yaz geldi, her yer aşırı kalabalık. Çeşme' ye, Alaçatı' ya gidip lahmacun ayrana 100 TL verdiği için kuytu köşede ağlayan genç yürekler, sokak aralarında bayılan orta yaşlı teyzeler görüyoruz sağda solda. Yapmayın, güzel bir yemek yemek, tertemiz denizinde yüzebilmek için afedersiniz ama aylarca totonuzdan ter aka aka kazandığınız maaşınızı bırakıp çıkmanızın gerekmeyeceğini bir yer önerisi var burada!

     
     
     Eski Foça, İzmir' den 2 aktarma ile (İZBAN ve ESHOT) bir buçuk saatte ulaşılabilecek mesafede. ESki Foça' ya nasıl gidebilirim diyorsanız, Önce İZBAN ile Hatundere' ye gidecek, orada bekleyen ESHOT otobüsleri ile 45 dk daha yolculuk yaparak Eski Foça' nın güzel sokaklarına ulaşacaksınız. Tabi ikisi için de İzmirim Kart' ımız olması gerekli, ve mutlaka İZBAN' dan indikten sonra kartınızı cihaza yeniden okutup para iadesi yapılmasını sağlamalısınız, İZBAN' a binerken son durağa kadar para çekildiği için, iade almazsanız son durağa kadar para ödemiş oluyorsunuz.



     Kış aylarında sorun değil ama, yaz aylarında otobüs yolculuğu kısa süreli de olsa, sarsıcı geçiyor. Yollar bir miktar bozuk çünkü, yaz aylarının kalabalığı da hesaba katıldığında, ayakta kalmak yerine bir sonraki otobüsü bekleyerek kendinizi garantiye almak isteyebilirsiniz.



   
 Daha yolculuk kısmından moralinizi bozmuş gibi oldum ama, o yorucu süreden sonra, Foça güzel sokakları, tembel sokak hayvanları, sakin yeşillikleri ile sizi sarmalıyor ve bir nevi teselli ediyor. Arnavut taşlı sokaklarında acele etmeden yürürseniz, taş evler, bahçelerindeki rengarenk saksılar, sahil, meşhur dondurmacılar sizi kucaklayıveriyor. Sahilinde bir Irısh pub mevcut, guinness birası içebilirsiniz yani!




     Geldik sahile... Yanyana bir sürü balık ve et lokantası mevcut olan bu güzel ilçede, rakı balık yapmakta için iki kişi ikiyüz elli üçyüz TL yi gözden çıkartmanız lazım. Yanında içki içecekseniz özellikle bu fiyat artabiliyor. Manzarasına değer mi, değer, ancak daha uygun fiyatlı bir restorant arıyorsanız Konyalı pide/ et restorantı tercih edebilirsiniz. Hem fiyatları uygun, hem de ikramları fazladır. Bu bilgi de burada dursun, belki lazım olur.

   

  Foça' da denize girecekseniz, ve daha önce bu civarda hiç denize girmediyseniz anam o neydi, gaç gaç tepkisi vermeniz beklenir, çünkü suyu çok soğuk. Soğuk ama yani, öyle böyle değil, uzun bir süre suda kalırsanız damarlarınızda gezen kanı hissetmeye başlıyorsunuz. Ama mavi bayraklı plajları görülmeye değer. Beach Club arayışındaysanız, Eski Foça ile Yeni Foça yolu arasındaki muhteşem koylarda kafanızı dinleyebileceğiniz şahane yerler mevcut. Club Mackarel, bunlardan biri, ve sanırım benim en sevdiğim yerlerden biri. Ücret girişli, içeride restoran, ağaçların altında hamaklar, yastıklar, kumsalda şezlonglar, iskelesi, tepeden Deniz manzarası izleyip öldüm de cennete mi geldim paranoyaları yaşama imkanınız var.

Son olarak şunu söylemek zorundayım sanırım, arabanızla gidecekseniz dönüş saatinizi geciktirebilirsiniz ama İZBAN ve eshot ile dönecekseniz mutlaka dönüş saatini erken tutmalısınız, çünkü belli bir saatten sonra ulaşım yok. Özel aracınızla dönerken de Foça ayrımından sonrası  çok dikkatli olmanız gerekiyor, boyum kadar yaban domuzu sürüsünü ilk defa Foça yolunda görmüş ve kaza yapmaktan son dakikada kurtulmuş biri olarak, bu uyarıyı pas geçmek olmazdı!

Bir de sizi bilmem ama, ben insanların olmadığı yerleri daha mı çok seviyorum ne... Eğer öyleyseniz, eski Foça yı sonbahar ve kış aylarında bir miktar daha çok sevebilirsiniz :)







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML